« Tilbage

Herning CK har juniorteamet på plads

Kilde: cykelmagasinet.dk

Herning Cykle Klub har netop offentliggjort sit juniorteam for 2017 i en pressemeddelelse. Det kommer til at bestå af hele seks førsteårs juniorryttere samt tre andetårs, og Allan Eg, der er blandt holdet nye ledere, vurderer, at potentialet er stort. 

- Vi vurderer, at rytterpotentialet er utrolig højt i denne trup. Alle vores førsteårs hører til blandt de bedste i denne årgang i Danmark, og de har på forskellig vis præsteret på fornem vis her i 2016, både ved junior DM i Vordingborg, B&U DM i Kibæk og i udlandet.  Det har været nogle rigtige pointsslugere i U17.

- Men point i statistikken gør sig ikke alene, det er vi meget opmærksomme på i Herning CK. Næste skridt er at få det bedste ud af alle og lave resultater som et team, forklarer han.

Holdet kommer i 2017 til at bestå af de seks førsteårsjuniorer Frederik Nybo Eriksen, Morten Stampe, Jacob Hindsgaul, Lauritz Aarslev, Peter Løftstedt og Anders Lilliendal samt de tre andetårs Johan Langballe, Casper Ilsø, Jannik Nielsen, der også var en del af holdet i år. Holdets potentiale og talent bekræftes også ved, at juniorlandstræner Henrik Simper har udtaget seks af rytterne til landsholdsbruttotruppen.

- Vi ser allerede store taktiske evner og muligheder i de unge ryttere. I vores andetårs-rytter Johan Langballe, ser vi også en kommende vejkaptajn, der med sin rutine og overblik skal være med til at binde det sammen ude på landevejen. Samtidig er Johan også en rytter, som selv kan sætte sidste stik ind, som han viste ved flere lejligheder i forårssæsonen, fortæller Allan Eg.

Foruden Allan Eg står også Jens Peter Hummelshøj og Søren Meier bag holdet efter et par års fravær. Hummelshøj har tidligere stået i spidsen for Hernings juniorteams i årene med blandt andre Mads Würtz, Michael Carbel og Niklas Eg. Holdet har allerede været samlet to gange, og sportschefen kunne ikke være mere tilfreds.

- Teamet har allerede haft deres første to weekendsamlinger i november og december, og det er en fornøjelse at se, hvordan sammensætningen af teamet fungerer. Det kunne ikke være bedre på nuværende tidspunkt, slutter Allan Eg. 

Holdet kommer igen i 2017 til at køre i cykeltøj fra Craft og JE.dk, mens Cervelo S3 cykler og øvrigt udstyr leveres af Bikeconcept.dk.